BOĞAZİÇİ LOKANTASI’NIN YARIM ASIRLIK TARİHİ

“57 Yılı Aşkın Süredir Eşsiz Hizmetiyle Misafirlerini Ağırlarken, Sunduğumuz Lezzetler Unutulmayan İzler Bırakıyor…”

BOĞAZİÇİ LOKANTASI

“Üç Kuşaklık Lezzet Köprüsü”

Günümüzden 57 yıl önce, Ulus Denizciler caddesinde konuşlanan Boğaziçi Lokantası, kurucusu merhum “Mehmet Recai Boyacıoğlu’ndan” bu yana değişmeyen Türk ve Osmanlı mutfağı lezzetleri ile Ankara’da bir klasik olarak bilinmektedir.

1991 senesinde aramızdan ayrılan Mehmet Recai Boyacıoğlu, Boğaziçi Lokantası’na misafir olan pek çok kişiyi şaşırtan tatları bizlerle buluştururken çıktığı yolculuğa, İstanbul’un meşhur tarihi lokantalarından biri olan “Pandeli Restaurant’ta” ustalığa yükselmesinin ardından başlamıştır.

Malumunuz, herkesin sevdiği bir tat yakalamak oldukça zordur. Sabahın ilk ışıklarıyla pişen sıcak çorbayla kahvaltı eden pek çok kişi öğlenleyin nerdeyse 60’ın üzerinde farklı yemek çeşidi ve Osmanlı mutfağına has tatlılarla buluşur ve Boğaziçi Lokantası’ndan memnuniyetle dönerler. Zamanla lezzet hızla yayılır, sadece bir esnaf lokantası olmaktan çok öte bir aile lokantası da olmayı başarırlar.

Mehmet Recai Boyacıoğlu, lezzeti, güleryüzü, kaliteyi ve en önemlisi sevgiyi oğlu Halil İbrahim Boyacıoğluna aktarır. Halil İbrahim Boyacıoğlu babasının inşaa ettiği güzelliklerin üzerine; “Lokantacılık bir sanattır.” der ve işi ne denli ciddiye aldığını herkese ilan eder.

Zaman akıp gider. Masalar, sandalyeler, gelen giden yüzler değişir, Boğaziçi Lokantası her sabah yeniden açar kapılarını. Öğlen yemeklerinde yüzlerce kişiyi misafir eder. Amma ve lakin; Her misafire aynı değer, aynı güler yüz ve her lezzette aynı tad hedefi asla değişmez.

Babadan oğula süren bu lezzet serüveni son olarak, Halil İbrahim Bey’in oğlu Sefa Boyacıoğlu’nun da mesleğe başlamasıyla 3. kuşağa uznan ustalığın sunduğu tatlar, Ulus’da sizleri bekler efendim.

Buyrunuz, misafirimiz olunuz.

Bizimle İletişime Geçin